Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Projektblog » Detail » Mellem køer og rapsmarker
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Mellem køer og rapsmarker

Et kort indblik i en grænseoverskridende succeshistorie

Et godt stykke ude på landet i den smukke sønderjyske natur springer Det Lille Teater Gråsten pludselig frem imellem rapsmarker, der blomstrer og køer, der græsser. Indenfor i teatret fyldes scenen af både danske og tyske gloser til læseprøve på det grænseoverskridende teaterstykke ”De elendiges rejse” – sådan som hverdagen også er for mange her i grænselandet, nemlig tosproget. ”De elendiges rejse” kan på mange måder beskrives som en direkte kulturel afspejling af, hvad grænselandet er for en størrelse. Det er det dansk-tyske møde, når det går op i en højere enhed.

Det er tredje gang, at dramatikeren Kaj Nissen har skrevet et historisk manuskript til de engagerede tyske og danske skuespillere – netop omhandlende et lille udsnit af den dansk-tyske historie: kolonisterne. Hele ideen om et grænseoverskridende teaterstykke emmer af originalitet og autenticitet, idet projektet tager udgangspunkt i et udpluk af den dansk-tyske historie, bruger både danske og tyske skuespillere, der taler dansk OG tysk på scenen, og endelig skal stykket også opføres på begge sider af grænsen. Man fristes til at påstå, at det ikke kan blive mere grænseoverskridende end dette.

Det er dog ikke uden udfordringer at stable sådan et projekt på benene, for flere af skuespillerne hverken taler eller forstår det modsatte sprog, hvorfor instruktør, Svend Aage Wolff, nogle gange må tænke dobbelt, når han skal give instruktioner. Hvordan ved man nemlig lige, hvornår man skal komme ind med sin replik, når man ikke forstår modpartens replik?

Der prøves på stykket fra nu af og til premieren den 29. august, hvorefter der vil være flere forestillinger på begge sider af grænsen. Glæd jer til et stykke grænseoverskridende historie og kulturhistorie! 

Info om projektet

 

Deutsche Zusammenfassung
Auf der Bühne von ”Det Lille Teater Gråsten” wird sowohl Deutsch als auch Dänisch gesprochen, wenn die Deutsch-Dänische Theatergruppe probt. Im August findet die Premiere des Theaterstücks „Weg der Elenden“ statt, und Sie können sich schon auf tolle Schauspieler freuen, die die Geschichte der Kolonisten meisterhaft erzählen.   

Stikord

Teater sprog

Offentliggjort

10.06.2015

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts