Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Projektblog » Detail » Fra industrihavn til innovationshavn
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Fra industrihavn til innovationshavn

Kreativ problemløsning for aktuelle og fremtidige udfordringer

Fortsættelsen af Future Port Cities byder igen på en BoatCamp. I år er det skonnerten FYLLA, som danner rammerne omkring den kreative idegenereringsworkshop for tyske og danske unge. Det praktiske arbejde med tegning, maling og modelbygning står klart i forgrunden. Men lidt teori skal der også til. Derfor fortæller Kristian Hansen fra Center for maritim arkitektur om sammenhængen mellem arkitektur og skibsbygning. Skibe har i lang tid været indrettet på en måde, så besætningen kunne begå sig på begrænset plads. Disse principper overføres nu til arkitekturen for at imødekomme det stigende problem med bolignød og prisstigning i de større byer.

Dernæst får de unge en opgave. Først skal de bygge en model af en lille fiskejolle. Dernæst skal de indrette den, så den kan tjene som bolig for én person til et længere ophold. Udfordringen er, at jollens længde i naturlig målestok er kun knap 2 meter. Så en seng skal for eksempel være foldbar eller indrettet således, at den også har andre funktioner, forklarer Kristian Hansen.

I dagene før har de unge under kyndig vejledning af Kathrine Towle fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering tegnet tøj og accessoires inspireret af havets kreaturer og former. Nogle af tegninger er endda blevet videreført til collager eller modeller, hvor de unge eksempelvis har genbrugt plasticmateriale fra havet. Et stigende problem, som det gælder om at finde kreative løsninger på. 

Emma og Emilia var også med til sidste års BoatCamp i Flensburg. De er begejstret for hele projektforløbet og elsker bl.a. fællesskabet om bord og den kreative del af workshopsene. At en del af oplæggene er på engelsk, er ikke et problem for dem, men de ser begge frem til at kunne mere tysk til fremtidige projekter.

Kjell fra Flensburg viser en dykkerhjelm med et finurligt lufttilføringssystem. Han fortæller, at der har været lidt problemer med at holde luftrørene tætte og ikke brænde huller med limpistolen. Men omvendt så er hjelmen også snarere en hat, der er inspireret af dykkerhjelmen.

Selvom nogle ideer måske blot forbliver fantasier, kan de alligevel sætte skub i deltagernes kreativitet. Så hvem ved, måske er der deriblandt nogle af morgendagens designere, siger den amerikansk-danske kunstner Rick Towle, der er en del af projektledelsen.

Deutsche Zusammenfassung
Das diesjährige BoatCamp des Projekts Future Port Cities findet auf dem Schoner „Fylla“ statt. Die Jugendlichen beschäftigen sich im Kreuzfeld zwischen Architektur und Schiffsbau. Die Schiffsbauer haben seit jeher Wohnräume auf kleinstem Raum eingerichtet. Diese Fähigkeit sollen die Jugendlichen nun nachahmen um damit einen Beitrag zum immer knapper werdenden Lebensraum in Großstädten zu liefern. Außerdem beinhaltet der 4-tägige Workshop Auseinandersetzung mit der Meeresverschmutzung durch Plastik, das Entwerfen von Mode aus dem Meer sowie eine Schifffahrt mit der „Fylla“.

Offentliggjort

09.08.2016

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts