Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Projektblog » Detail » Et grænseoverskridende ungdomstræf i bredformat
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Et grænseoverskridende ungdomstræf i bredformat

Culture Club er igen i år klar med en weekend fuld af aktiviteter

Hvorfor skal kulturtilbuddene altid være så fagspecifikke? Dette spørgsmål stillede initiativtageren til Culture Club, Ole Nordentoft Rasmussen, sig selv for nogle år tilbage. Han ønskede at stable et kulturtilbud på benene for unge mennesker, som spredte sig bredt ud over flere forskellige kulturaktiviteter. Det skulle være et ungemøde, der henvendte sig bredt, så ikke kun musikinteresserede, teaterinteresserede eller noget andet specifikt blev set. Således byder Culture Club i dag på alt lige fra madlavningskursus, vandsport, musik til design og mange andre workshops.

”Det er sjovt at se, hvor forknyt de unge mennesker er i starten, og så hvor hurtigt der løsnes op for stemningen, når de skal lave noget sammen”, fortæller Ole Nordentoft Rasmussen. Det handler nemlig om at være sammen – sammen med unge fra alle samfundets lag og fra begge sider af grænsen. Det er derfor også en weekend, hvor de unge får styrket deres sociale kompetencer og i den grad også de sproglige. ”De lærer jo nærmest mere sprog på én weekend, end de gør på…ja, jeg ved ikke hvor længe”, fortæller Ole smilende.

Det er fjerde gang, der arrangeres Culture Club, men første gang at arrangementet skal foregå på tysk side. Det plejer at foregå på Hørup Skole, men i år er det rykket til Schafflund Skole. Der er flere af de unge, der har været med flere gange, og de holder tilmed kontakten på tværs af grænsen. De har fx oprettet en Facebook-gruppe, hvor der er livlig aktivitet på kryds og tværs af grænsen – en grænse, der ikke længere eksisterer for de unge i Culture Club. Her er de interkulturelle kompetencer nemlig blevet så stærke, at de fleste barrierer er nedbrudt.

Culture Club er et samarbejde mellem Jugendbüro Flensburg og Sønderborg Kommune og finder i år sted fra den 31. juli til den 2. august. Der er åben for tilmelding for alle mellem 13 og 17 år. Der er sidste tilmelding den 10. juli, så du kan nå det endnu. 

Praktiske informationer

Info om projektet

 

Deutsche Zusammenfassung
Eine grenzübergreifende Jugendbegegnung mit viel Breite
Culture Club ist eine grenzübergreifende Jugendbegegnung voller Aktivitäten. Ein ganzes Wochenende können Jugendliche im Alter von 13-17 Jahre Kochen lernen, Wassersport machen, Musik spielen usw. Der Initiator Ole Nordentoft Rasmussen erzählt, dass viele der Jugendlichen mehrmals teilgenommen haben. In einer Facebook-Gruppe pflegen sie die Freundschaften außerhalb des Culture Clubs. Dieses Jahr findet Culture Club vom 31.07.-02.08.2015 statt.
Anmeldefrist 10.07.2015 – es ist noch nicht zu spät!

Offentliggjort

18.06.2015

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts