Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Projektblog » Detail » En mangfoldig festival med mangfoldige stemmer
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

En mangfoldig festival med mangfoldige stemmer

Folkbølgen ruller igen, og folkBALTICA står klar med et program fuld af stærke stemmer

Først synger hun på frisisk, så præsenterer hun sig selv på tysk og slutter så lige af med at give et interview på dansk. Ja, dette års huskunstner til folkBALTICA, sangerinden og violinisten Keike Faltings fra Föhr, er i sandhed et autentisk og levende eksempel på Region Sønderjylland-Schleswigs mangfoldige kultur. Og det passer rigtig godt til folkBALTICAs tema i år: stemmen – i alle mulige afskygninger!

Den 1. december 2015 holdt folkBALTICA pressekonference, hvor festivalprogrammet for 2016 blev præsenteret. Og vi kan glæde os til alt lige fra yndefulde pigestemmer over sprøde mandestemmer til stemmekunstneren, Christian Zehnder, som er essensen af dette års festival og personificerer årets tema ”stemmen”. I år hylder folkBALTICA stemmen som et universelt instrument, der kan bruges til at forstå udtryk og følelser, selvom man ikke måtte forstå de enkelte ord. Det er lige et kommunikationsværktøj for grænselandet, hvor kulturen er så mangfoldig, at man hurtigt kan ryge ud i bl.a. sproglige barrierer. Men stemmen/sangen tager over dér, hvor ordene og sproget ikke kan mere, som Harald Haugaard, kunstnerisk leder, udtrykker det.

Festivalteamet har været helt oppe på de øverste hylder for at finde navne til folkBALTICA 2016, og temaet ”stemmen” har virkelig givet festivalen en nærmest flamboyant bredde med en meget høj musikalsk kvalitet. Hvad siger I fx til en musikalsk sangoplevelse med det islandske boyband ”Árstíðir” eller en skør musikalsk oplevelse med den bayerske hipster-folk-gruppe ”Kofelgschroa”? Det kunne også være, at I bare ville nyde lidt yndefuld sang, og så er det helt klart Sønderjysk Pigekors smukke klangfarver, I skal glæde jer til.
 
folkBALTICAs huskunstner 2016, Keike Faltings, vil med sin smukke, personlige stemme binde hele festivalen sammen. Hun er indbegrebet af alt det, folkBALTICA står for, så folkBALTICA-teamet er ikke i tvivl om, at de har fundet en rigtig god ambassadør i Keike.
 
Der er noget for enhver smag, så tøv ikke med at lægge billetter til folkBALTICA under juletræet – billetsalget er startet, og I kan finde flere informationer her

 

Deutsche Zusammenfassung
Am 1.12.2015 hat das folkBALTICA-Team bei einer Pressekonferenz im Café Central in Flensburg das Programmheft 2016 vorgestellt. 2016 können wir uns auf ein sehr vielfaltiges Programm mit dem Schwerpunkt „Stimmen“ freuen. Verpassen Sie nicht die isländische Boyband „Árstíðir” oder die „boarische“ Hipster-Folk-Gruppe „Kofelgschroa“. Weniger flamboyant ist das Programm aber auch, weshalb Sie sich auch auf schönen Gesang mit dem Mädchenchor „Sønderjysk Pigekor“ freuen können. Es gibt etwas für jeden Geschmack und Tickets sind ab jetzt im Vorverkauf erhältlich – einfach hier klicken. 

Stikord

Offentliggjort

03.12.2015

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts