Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Udstillingen MENNESKE & KLIMA - SØNDERBORG ARTPRIZE 2019
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Udstillingen MENNESKE & KLIMA - SØNDERBORG ARTPRIZE 2019

Multikulturhuset åbner 28.6 kl. 18.30 udstillingen MENNESKE & KLIMA.

Temaudstillingen, der sætter visuelt fokus på de påtrængende klimaudfordringer, er en del af et nyt grænseoverskridende samarbejde mellem BBK-SH i Schleswig-Holstein & BkF-Region Sydjylland. De 2 organisationer repræsenterer den professionelle kunstscene i Nordtyskland og Syddanmark. 

12 tyske kunstnere bød på Xbunkers udstilling i maj ind på temaet med et mangfoldigt og bredt spektrum af forskellige teknikker og udtryk. Fra tegning, maleri og fotos til skulptur og installation.

På udstillingen, der åbner 28.6, er det 15 danske kunstnere der har bearbejdet samme tema. Udstillingen har netop været vist på Brunswiker pavillon i Kiel.

Billedkunstnernes Forbund og Bund Bildener Künstler har vedtaget at sætte gang i aktiviteter, der sætter skub i samarbejdet mellem danske og tyske kunstnere. Temaudstillingerne i Sønderborg og Kiel vil være en årligt tilbagevendende begivenhed. 

Ved ferniseringen åbnes der op for et helt nyt initiativ i Sønderborg: SØNDERBORG ARTPRIZE. 

TeamXbunker vil hvert år uddele en årlig KULTURPRIS til en Sønderborg-relateret billedkunstner, der har gjort sig fortjent i sit professionelle virke.

Dette års prismodtager er en Sønderborgbaseret kunstner udover æren består prisen i pligten til at kuratere en udstilling i Multikulturhusets Xbunker i der kommende år. En separat udstilling med gæst(er) efter eget valg. Som en lille erkendtlighed ledsages prisen af 10 flasker champagne.

Hvert andet år, vil prisen tildeles en billedkunstner der har sin baggrund i Sønderborg, men som arbejder internationalt & nationalt med sine værker.

Prisen motiveres og offentliggøres kl. 18.30 i Udstillingsrummet/Xbunker.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts