Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Total Future
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Total Future

Film og elektronisk musik på tværs af grænsen i ny musical for unge

Hvordan ser fremtiden ud? Unge i alderen 15-21 år der brænder for film, musik, dans og drama inviteres til at komme og give deres bud. Sammen skal de skabe en nytænkende forestilling, som bliver vist på Sønderborg Teater fredag d. 10. august. Her i maj har 65 unge været samlet på begge sider af grænsen for at afprøve projektet.      

65 unge skole- og gymnasieelever i alderen 15-21 år har netop været samlet til workshops for at arbejde med elektronisk musik, filmkunst, dans og drama. Professionelle instruktører har guidet de unge og har sørget udstyr som fx kameraer, IPads osv. I alt er der blevet afholdt to workshops, en i Slesvig og en i Sønderborg og til begge workshops deltog unge både nord og syd fra grænsen.  Der blev således arbejdet på både dansk, tysk og engelsk, energien var høj og i løbet af de fire timer workshoppen varede blev der produceret kortfilm, musikstykker, dans og drama, som blev fremvist til sidst. Det har været gratis for de unge at deltage i de to workshops og tilbagemeldingerne har været meget positive – og de unge vil gerne bruge endnu mere tid sammen.   

Det får de lejlighed til i uge 32, hvor der afholdes en hel uges sommer camp på Idrætshøjskolen i Sønderborg. I løbet af sommer campen skal de unge lave en forestilling om fremtiden – "Total Future" - og samtidig får de mulighed for at skabe relationer hen over grænsen. Professionelle instruktører står klar til at hjælpe - bl.a. elektronisk musiker Daniel Fogh, danser Johanne Forsehag, filmkunstner Lukas Eylandt, musiker Martin Klausen samt undervisere fra Filmfabrikken. Hele projektet styres med kyndig hånd af underviser på musikskolen, Marianne M. Nielsen.   

Unge fra begge sider af grænsen kan allerede nu tilmelde sig sommer campen i uge 32, der starter mandag d. 6. august og slutter fredag d. 10. august. Om fredagen afslutter de unge campen med at opføre deres bud på fremtiden i en egenproduceret forestilling, der allerede nu har fået titlen ”Total Future”. Forestillingen kan opleves af publikum kl. 16:00 og kl. 19:00 på Sønderborg teater.  

Det koster 500 kr. at deltage i sommer campen "Total Future". Prisen inkluderer undervisning og forplejning.

Billetter til forestillingen d. 10.8., kan hentes på www.billetten.dk

Projektet er et samarbejde mellem Sønderborg Musikskole og Die Internationale Bildungsstätte Jugendhof Scheersberg. Projektet støttes med midler fra KursKultur, Interreg Deutschland-Danmark og Region Sønderjylland-Schleswig samt legatmidler fra DPA (Kodas kulturelle midler).  

Imagevideo på Youtube

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts