Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Das maritime Kulturfest FLENSBURG AHØJ feiert im Sommer Premiere
Søg arrangement
Støttet af

Til sommer søsættes en maritim kulturfest under titlen ”FLENSBURG AHØJ” for første gang

Den nye havnefest lover stærk autenticitet og tæt tilknytning til Danmark

Fra den 28. juni til 1. juli 2018 stables der i og omkring Flensborg havn et spritnyt arrangementskoncept på benene. Det sker i samarbejde med mange aktører indenfor områderne uddannelse, kultur, museumsvæsen, skibsfart og desuden en stærk partner på den danske side af grænsen. Det skandinaviske islæt i konceptets navn røber det allerede: I sammenhæng med FLENSBURG AHØJ vil Danmark spille en fremtrædende rolle. Dansk-tyske eventyrfortællere, teaterstykker og bands vil underholde gæsterne fra begge lande på to sprog, og det danske mindretal får sit egen aktivitets-areal. Arrangør for FLENSBORG AHØJ er turistkontoret TAFF (Tourismus Agentur Flensburger Förde GmbH), der fra dansk side understøttes af Destination Sønderjylland.

Det kulturelt spændende og lovende projekt gennemføres med støtte fra EU og erhvervslivet i Flensborg. Tematikken handler om grænseregionens historie, fremlagt på en interaktiv måde. Et historisk torv med autentiske markedsboder kommer til at levendegøre Flensborgs historie. Tosprogede info-standere vil guide de besøgende fra begge lande gennem området og fortælle om nogle af historiens store milepæle.

Derudover vil der finde arrangementer sted på vandet, der belyser betydelige emner med historiske eller kendte både, såsom fx kopier af Nydambåden og Sigyn. En lang række sportslige aktiviteter kommer til at sørge for masser af action, især på vandet - blandt andet stand-up paddling til børn, voksne og firma-teams, foruden en overraskelses-verdensrekord og Sportpiraternes spring i fjorden.

På land vil der være to scener; her vil såvel musikere fra Flensborgs musikmiljø foruden internationale stjerner og walking-acts optræde. En ekskvisit lys-symfoni fra Hochschule Flensburg kommer til at akkompagnere det kulturelt spændende og omfangsrige program, der vil underholde de besøgende fra Tyskland og Danmark og skal vise, hvor meget Flensborg som by har at byde på. På et kæmpestort legeareal vil børn, unge og familier kunne slå sig løs, men også de voksne har meget at glæde sig til: Regionale borgerinitiativer, uddannelsesinstitutioner og museer vil præsentere sig selv med aktioner på det informative og almennyttige strøg. Deres spændende programmer kommer blandt andet til at indeholde en pub-quiz og styring af en skibssimulator. Selvfølgelig er der også sørget for at de besøgende kan stille sulten gennem kulinariske tilbud til rimelige priser.

Visionen for FLENSBORG AHØJ er, at kvaliteten skal sættes i højsædet - ikke så meget det kommercielle. „De besøgende vil komme til at opleve et omfattende, spændende og gratis program i nogle virkeligt attraktive rammer“, siger turistchef Gorm Casper fra TAFF. Mottoet er „Flensborg viser, hvad Flensborg har“. Kun gennem fælles bestræbelser kan der skabes en fest, der i sandhed formår at yde denne skønne by retfærdighed. Mere informationen kan findes på www.flensburg-ahoj.de.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts