Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Kinofilm erzählt von regionalen Schicksalen während dem 1. Weltkrieg
Søg arrangement
Støttet af

Ronnie Fridthjof, Rosalinde Mynster, Kasper Toersting og Sebastian Jessen (v.t.h) Foto: Ronnie Petersen

Storfilm fortæller om regionale skæbne under 1. verdenskrig

Efter tv-serien ”1864” bliver Sønderborg og Sønderjylland-Schleswig atter skueplads for en international filmproduktion. Fridthjof Film annoncerer, at optagelserne til I KRIG OG KÆRLIGHED går i gang i februar.

Filmen, der er inspireret af Karsten Skovs roman ”Knacker”, er et kærlighedsdrama baseret på virkelige hændelser under 1. Verdenskrig. Historien fortæller om sønderjyden Esben, der er en af de 30.000 sønderjyske soldater, der blev sendt i krig for Tyskland. Efter to år føler han intet engagement for at holde gang i den tyske krigsmaskine og flygter for at genforenes med familien. I mellemtiden har en tysk officer dog overtaget rollen som familiefar og bejler til Esbens kone Kirstine. Esben bliver nødt til at skjule sig på sit eget loft og sætte alt på spil for sin overlevelse, kærligheden og familien.

Kasper Tørsting, der har skrevet manuskriptet og skal til at instruere filmen, fortæller, at den vil blive optaget ved Havnbjerg Mølle, i Sønderborg og Tønder samt endnu ikke fastlagte lokaliteter i Nordtyskland. Scenerne, der spiller på vestfronten optages i Tjekkiet. Filmen er da også en international produktion i kooperation med bl.a. Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein (FFHSH), Nordfilm Kiel og den Tjekkiske Film Fond. I Danmark har Sønderborg Kommune valgt at støtte filmprojektet med 500.000 kroner ligesom bl.a. også Fabrikant Mads Clausens Fond har bidraget med et større millionbeløb.

Hovedrollerne spilles af henholdsvis Sebastian Jessen (Esben) og Rosalinde Mynster (Kirstine). Endvidere er der Thure Lindhardt, Ulrich Thomsen og Natalie Madueño på rollelisten. I KRIG OG KÆRLIGHED får gallapremiere på 100-årsdagen for afslutningen på 1. Verdenskrig d. 11. november 2018 og rammer biograferne i Danmark d. 15. november 2018.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts