Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Acht neue, spannende Projekte
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Otte nye, spændende projekter

KursKultur støtter igen målrettet det dansk-tyske kultursamarbejde

De politiske medlemmer i Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig har bevilget otte nye dansk-tysk kulturprojekter gennem KursKulturs støttepuljer.

Projekternes emner kunne ikke være mere forskellige og omfatter også projekter på tværs af generationer. Således sætter projektet „Læcker“ fokus på spisekulturen som bro gennem tiderne. I projektet samarbejder Rønshave Plejecenter med Grundschule Kulturschule Glücksburg. Plejecentrets beboere samles med fjerde klasses elever omkring et sønderjysk kaffebord og taler om spisekultur og spisetradtioner fra dengang. Projektet afsluttes med et fælles festmåltid, hvor elever, pårørende og beboere fra plejecentret nyder maden sammen.

-       Projektet ”Læcker” er usædvanligt, men fantastisk, fordi det taler til flere generationer på samme tid, og fordi det inddrager en målgruppe, som ikke tidligere har været en del af projektbevillingerne. Emnet ”mad” knytter bånd på tværs af generationer, og hos plejecentrets beboere kan det vække minder, som muligvis ligger gemt væk i erindringerne. Omvendt vil eleverne opleve en hel ny tilgang til emnet mad og alderdom, forklarer Gabriele Stappert, formand for Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig. 

Ved projektet „Grænseløs musical“ planlægger projektaktørerne et samarbejde, som rækker ud over Region Sønderjylland-Schleswig og også involverer unge fra Lübeck-området.
Ved forskellige workshops vil omkring 30 børn og unge udvikle en dansk-tysk musical. Det sker i samarbejde med professionelle instruktører, koreografer og sceneteknikere.  

-       Vi er meget glade for nye samarbejdskonstellationer og projektideer, som overrasker os. Projekternes hovedaktiviteter skal finde sted her i regionen, men det er også vigtigt med inspiration udefra, så det dansk-tyske samarbejde bliver ved med at udvikle sig, siger Anne-Mette Olsen, teamkoordinator for kulturområdet på Regionskontor & Infocenter.

De øvrige bevilgede projekter omhandler kulturhistorie, danseteater omkring emnet bæredygtighed, sejlsport, børns rettigheder, forestillinger om fremtiden hos unge landmænd samt unge kunstnere. På de næste sider er der en kort beskrivelse af de bevilgede kultur- og sportprojekter.

Korte beskrivelser af mikroprojekterne: her 

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts