Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Ny udstilling "Fri som Fuglen" på Galerie Erz
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Ny udstilling "Fri som Fuglen" på Galerie Erz

Galerie Erz og Atelier i Skærbæk, 27. maj til 10. juni, alle dage fra kl. 11-17

”Fri som Fuglen” - ny udstilling inspireret af naturen ved Vadehavet 

Kunstneren Else Pia Martinsen Erz' kunst er ofte inspireret af oplevelser på Diget, i Marsken & ved Vadehavet. Men kunstneren er også interesseret i hvad der forgår andre steder i verden. Derfor er friheden noget af det mest dyrebare som findes, syntes hun, noget vi skal værne om. Et billede af dette er tranerne:

Tranen er Europas højeste fugl, måske den smukkeste, måske den mest elegante. For kunstneren er dens ynde og færden inspirerende og spændende. Ligesom alle trækfuglene i Vadehavet har de hver især deres helt unikke måde at være i verden på  - og alligevel er der en plads til alle.

Tænk at tranerne overvintrer i det nordlige Afrika. Mærker at foråret er på vej. Finder en rute op gennem Europa. Først til Spanien, derefter ind over Frankrig. Tager sig et ophold i Tyskland indtil vinterkulden i Skandinavien er aftagende. Mange gør et lille ophold mellem Den Tyske Riviera og Rügen. Når tiden er inde letter flokkene, nogle flyver over det østlige Sjælland & andre tager den direkte vej til Hornborgasjön i Sverige. Der mødes traneparrene, man oplever TRANEDANSEN hvorigennem de styrker båndene mellem sig. Det er en pause med tid til noget godt at spise. Når vejret igen er helt rigtig, kroppen udhvilet og i god stand går turen op til de  nordligste egne for at yngle.

Sikke en fantastik rejse. En rejse som krydser mange grænser. Fysiske grænser for nogen som må give op undervejs. Mentale grænser som skal overvindes undervejs. 

Geografiske ruter som befinder sig i højere luftlag hvor udsigten og overblikket er er helt i top. Vi er så heldige at der ved Løgumkloster og ved Vadehavet er enkelte traner som syntes det er attraktiv at besøge området, nogle bliver endda for at yngle.   

Denne lange rejse tages igen når yngleperioden er godt overstået, bare i modsat retning. Sådan er naturens cyklus og det hele kan starte forfra når et nyt år er på vej. Naturen har sine måder at overleve på. Vi har vores som mennesker. Naturen tilpasser sig og eksister i tusindvis af år. Vi mennesker bliver ældre og ældre, nogle ganske få 100 år…

Kunstneren byder velkommen til den nye udstilling hvor nogle af disse tanker har inspireret hende. 

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts