Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » NordArt 2019 im Kunstwerk Carlshütte
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

NordArt 2019 på Kunstwerk Carlshütte

1. juni – 13. oktober 2019

Nogle gange er det en enkel farve og et bestemt penselstrøg, som åbner verdener. Dette pludselige øjeblik, hvor man erkender og forstår andre perspektiver, ønsker NordArt for sine gæster også i 2019. Den 21. udgave af den store sommerudstilling, som åbnes den 1. juni, viser billeder, fotografier, skulpturer og installationer fra flere end 200 kunstnere fra hele verdenen. Hvert værk står for sig alene og indgår samtidig en dialog med de andre. Det særlige fokus i år gælder Frankrig.

I samarbejde med kuratoren Jerome Cotinet-Aphaize er landepavillonen med titlen ”Some of Us” dedikeret til kvindelige franske kunstnere, som er født mellem sidst i 60’erne og starten af 90’erne, og som er blevet kendt i Frankrig og i udlandet. Udstillingen vil undersøge udviklingen af en kvindegeneration, udforske det de har til fælles og efterprøve, om der er et typisk fransk eller måske typisk vestligt perspektiv ved deres værker. Landepavillonen står under protektoratet af den franske ambassadør I.E. Anne-Marie Descôtes.

I ACO Wagenremise sættes der gennem de nordtyske realister, som for 30 år siden har sluttet sig sammen og for længst er blevet til en etableret størrelse i kunstverdenen, et andet vigtigt fokus af regional karakter. I efter året 1989, mens det politiske landskab i Europa kom i bevægelse, startede på initiativ af Nikolaus Störtenbecker en kreds af kunstnere på ny med at tegne og male direkte på stedet, og har dermed sat deres eget signal. 

NordArt byder også i 2019 på nye highlights fra Kina. Efter de spektakulære menneskeaber fra Liu Ruowang og Xu Bings Fønikser, kan gæsterne glæde sig på Noah’s Garden fra Deng Guoyuan og Babylonian fra Xi Jianjun.

Samtidskunstnere fra Mongoliet, der allerede har fået en stor platform på NordArt i 2015 og 2016, vil igen vise et udvalg af deres arbejde, som er inspireret af animistisk stenkunst, buddhistisk ikonografi, traditionelt maleri, socialistisk realisme og vestligt præget abstraktion, og som således vokser sammen til en helt ny stil.

Alle prisvindere fra NordArt 2018 vil være repræsenteret i år med nye værker. Heriblandt de tre modtagere af publikumsprisen Xiang Jing, Zhang Dali og Ekaterina Zacharova samt Michal Gabriel, som modtog den af Hans-Julius og Johanna Ahlmann stiftede NordArt-pris på 10.000 Euro.

Kunstwerk Carlshütte er et non-profit kulturinitiativ af den internationalt aktive gruppe ACO Group og byerne Büdelsdorf og Rendsborg, og er et særligt sted for udstillinger, koncerter, oplæsninger, teater- og filmforestillinger. Hovedarrangementet er den siden 1999 årligt i sommermånederne NordArt med udvalgte kunstnere fra hele verdenen. Det enestående udstillingsrum for NordArt er det historiske jernstøberis store haller på 22.000 kvadratmeter gulareal og en 80.000 kvadratmeter stor skulpturpark. 

Siden 2011 er Kunstwerk Carlshütte hjemsted for det internationale orkesterakademi fra Schleswig-Holstein Musik Festivalen. ACO Thormanhallen blev specielt hertil ombygget til prøve- og koncertrum med plads til 1.200 gæster. NordArt og Festivalen er ikke blot gode naboer, som plejer et verdensomspændende netværk af kunstnere, men de er også fremdriften i synergien mellem billedkunst og musik. Gæstgivere i Kunstwerk Carlshütte er entreprenørparret Hans-Julius og Johanna Ahlmann.

NordArt 2019: 1. juni bis 13. oktober 2019 • Offentlig åbning: 1. juni kl. 17 • Åbningstider: Ti–sø kl. 11–19  • Vorwerksallee, 24782 Büdelsdorf • Tel 04331 354 695 • info@kunstwerk-carlshuette.de • www.nordart.de

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts