Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » NordArt 2017 - en verdensomsejling igennem kunsten og en lokal rundvisning
Søg arrangement
Støttet af

NordArt 2017 - en verdensomsejling igennem kunsten og en lokal rundvisning

Den 19. NordArt går i anden halvleg. Indtil den 8. oktober har du mulighed for at blive inspireret, imponeret og fanget af malerier, skulpturer, fotografier og installationer af udvalgte kunstnere fra hele verden. Samtidig tilbyder Rendsburg byrundvisninger på dansk.

NordArt er en af de største årlige udstillinger af nutidskunst i Europa. År efter år har udstillingen, som chefkurator Wolfgang Gramm sammensætter, redefineret sig selv og sat nye prioriteter. I samspil med den store kulisse i form af det historiske jernstøberi, udvikler værkerne fra over 200 udvalgte kunstnere fra hele verden deres egen unikke atmosfære, som vil tage besøgende med på en uforglemmelig verdensomsejling igennem kunsten.

Landefokus i denne sommer er Danmark. Kurator af den danske pavillon Jette Gejl (Aarhus) har i sit udvalg af kunstnere orienteret sig mod de danske kunstnersammenslutninger og præsenterer værker af 21 kunstnere fra tre forskellige generationer. Selvom de alle vier sig til forskellige emner, kommer de fra en fælles fascination af tilgangen til temaerne og arbejdet med materialerne. 

På baggrund af, at der forventes talrige danske besøgende, tilbyder turistinformationen Nord-Ostsee-Kanal i august og september hver lørdag ved siden af den regulære byrundvisning også en rundvisning gennem Rendsborg på dansk. Mødestedet er altid kl. 11 ved det gamle rådhus på  Altstädter Markt. Turene varer 90 minutter og koster 5 € pr. deltager. 

Blandt dette års NordArts highlights er de to spektakulære, 30 meter lange “fønikser” af den kinesiske konceptkunstner XU Bing samt værkerne af den tjekkiske kunstner David Cerný, som blandt andet skabte den gyldne firbenede “Trabi” ved den tyske ambassade i Prag. Han er en travl verdensborger, der bevidst søger at provokere. 

Informationer:

NordArt 2017: indtil 8. oktober 2017, ti-sø kl. 11–19
Offentlige rundvisninger (på tysk): on kl. 15, lø kl. 11 og kl. 13, sø kl. 13
Grupperundvisninger på dansk efter aftale.

Særrundvisninger i den danske pavillon med kurator Jette Gejl:
19. august kl. 12 og kl. 14, 20. august kl. 15 og kl. 17 

Lø, 23. september, kl. 11–24: Lysenes lange nat på NordArt
Offentlige rundvisninger kl. 11, 13, 15, 19
Særprogram med livemusik fra kl. 19 Uhr i Carlshütte.
Kl. 22 Offentliggørelse af NordArt-prisen 2017 og overrækkelsen af publikumsprisen

Hver lørdag i august og september kl. 11: dansk byrundvisning i Rendsborg
Mødested ved det gamle rådhus, Infos: Tourist-Information NOK, Tlf. +49-4331 21120

Kontakt: info@kunstwerk-carlshuette.de, Tlf: +49-4331 354 695
Adresse: Vorwerksallee, D-24782 Büdelsdorf • www.nordart.de

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts