Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Nachbarsprache in Naturfächern lernen – deutsche Schulen für Teilnahme gesucht!
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Lær nabosproget i naturfag – deltagende skoler søges!

Undervisningsforløb med dansk-tyske elevmøder planlægges for det kommende skoleår af Interreg-projektet KursKultur 2.0

Kan man lære tysk i biologi-, kemi-, fysik- eller endda geografiundervisningen? Interreg-projektet KursKultur 2.0 tilbyder prøveforløb med denne tilgang i en af projektets​​ nabosprogsaktiviteter. Det handler om et ønske om at komme i kontakt med nabosproget ud over selve sprogundervisningen og give eleverne mulighed for at bruge tysk på en anden måde og i andre sammenhænge. Ved at tilbyde bredere og mere intensive anvendelsesmuligheder for det sprog, der skal læres, kan motivationen nemlig styrkes men også sprogindlæringssuccesen forbedres.

Der er allerede enkelte skoler der har ytret interesse for deltagelsen til denne planlagte projektaktivitet, også kaldet CLIL (Content and Language Integrated Learning), men der er plads til flere fra både dansk og tysk side. Vi leder stadig efter 5 til 6 skoler (8.-10. Klasse), som også ligger i Interreg-programregionen (Region Syddanmark og Region Sjælland). På denne måde kan der arrangeres dansk-tyske elevmøder, hvor interkulturel, tværfaglig læring afprøves, og tysk og dansk læres på samme tid. Møderne skal finde sted i foråret 2021 i naturformidlende institutioner som f.eks Zoologisk museum ved Christian-Albrechts-Universitet i Kiel, Museum for natur og miljø i Lübeck, Fjord og Bælt i Kerteminde, Naturama i Svendborg eller GeoCenter Møns Klint. Aktuelle udfordringer, som f.eks. havforurening, plastaffald, genbrug eller lignende emner skal stå i fokus. KursKultur 2.0 tager sig af transport og forplejning af skoleklasserne.

Forud for møderne skal skoleklassernes lærere i tysk og i naturfag forberede aktiviteternes indhold: Der skal udarbejdes 3 forskellige undervisningsforløb. Efter en virtuel introduktionsfase i begyndelsen af ​​det nye skoleår afholdes to workshops i løbet af efteråret/vinteren, som også  dækkes af KursKultur 2.0. De producerede materialer samt praktiske erfaringer fra de efterfølgende elevmøder offentliggøres bagefter og stilles til rådighed for alle danske og tyske skoler. Ved interesse og for mere information bedes du kontakte lektor Petra Klimaszyk ved Professionshøjskole Absalon i Roskilde senest 25. ​​august på pekl(at)pha.dk.

Yderligere information om aktiviteter ift. sprog og eksisterende undervisningsmaterialer samt uddannelsesmuligheder generelt i den dansk-tyske grænseregion findes på internetsiden Kulturakademi: www.kulturakademi.dk/ Nærmere oplysninger om projektaktiviteten sprog og naturfag findes ligeledes her: www.kulturakademi.dk/graenseland/detalje/23/556/

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts