Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Kunst ist für alle
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Kunst er for alle

KursKultur: Workshop-udstilling

Kunst kan udtrykke andet og mere end ord. Kulturforvaltningerne i Sønderborg og Flensburg organiserer sammen med Schutzengel e.V. og Frelsens Hær et grænseoverskridende Kunstprojekt for socialt udsatte børn og deres familier.

Ved hjælp af kunsten kan man give udtryk for, hvad der bevæger en indeni. Den kan derfor være et vigtigt værktøj for børn fra udsatte familier til at sætte ord på det, der sker inden i dem. Initiativtagerne til projektet har derfor inviteret 35 børn og deres familier fra henholdsvis nord og syd for grænsen til flere kunstworkshops.

Workshopsene bliver faciliteret af kunstnerne Rick Towle (Sønderborg) og Johannes Caspersen (Flensburg),  som har gennemført mange kunstprojekter med børn hen over grænsen. 

Projektets mål er, at styrke deltagernes selvværd, kreativitet og den sociale kompetence gennem det grænseoverskridende samarbejde. 

Projektet starter torsdag den 10. januar med en workshop under ledelse af Johannes Caspersen med de tyske deltagere i lokalerne af Schutzengel e.V., Lerchenstraße 4. Der vil være flere workshops i Sønderborg under ledelse af Rick Towle.

Afslutningsvis vil der være to fælles workshops med alle deltagere den 15. februar på Sønderborg Slot og den 22. februar i Phänomenta Flensburg.

Værkerne, der er opstået i løbet af workshopsene vises i to udstillinger:

  • Onsdag, 27. februar, kl. 15.30-17: Frelsens Hær, Sundsmarksvej 18, Sønderborg
  • Torsdag, 28. februar, kl. 10-12: Schutzengel e.V., Lerchenstraße 4, Flensburg

"Kunst Für Alle" støttes af KursKultur med midler fra partnerne bag Region Sønderjylland-Schleswig, det danske kulturministerium og Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur des Landes Schleswig-Holstein. Dette projekt finansieres med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts