Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Harald W. Lauesen pop up udstilling
Søg arrangement
Støttet af

Harald W. Lauesen pop up udstilling

Fra mandag den 5. marts kan man på Ramsherred 11 i Aabenraa se en lille udstilling med værker af Harald W. Lauesen (1913-1989).

Det er Galleri Nexus fra Uge ved Tinglev, der har sønderjysk kunst som et af sine specialer, der fylder det lille tidligere butikslokale med billeder i Lauesens velkendte farveglade og fabulerende stil.

Udstillingen er en såkaldt ”pop up” udstilling, der løber marts måned ud. Herefter vender Lauesen billederne tilbage i Galleri Nexus’ salgs-samling af moderne og klassisk sønderjysk kunst.

Fakta

Harald W. Lauesen var oprindelig født i Biebrich i Tyskland. Hans far, der var farveriejer, stammede oprindeligt fra Brøns ved Skærbæk.

Lauesen studerede i sin ungdom på kunstakademierne i Frankfurt og Düsseldorf hvor han fik undervisning af bl.a. den kendte kunstner Paul Klee. Han emigrerede i 1930’erne til Danmark. Af to omgange var han på kunstakademiet i København, hvor han bl.a. tildeltes både kunstakademiets ”Lille Guldmedalje” i 1947 og den ”Store Guldmedalje” i 1948.

Lauesen havde en svær tid under og lige efter besættelsestiden, hvor han af bl.a. kunstnerkolleger i Danmark blev beskyldt for at sympatisere med det 3. Rige i Tyskland.

I 1954 giftede han sig med Inge Lisa Jacobsen fra Aabenraa og slog sig ned i Bodum, hvor han levede til sin død i 1989.

Ved siden af sin kunst arbejde Lauesen en lang årrække som kunstlærer på Statsskolen i Aabenraa og han var desuden med til at starte Grænselandsudstillingen.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts