Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Gesche Stabenow Nordmann startet mit aktueller Ausstellung ein neues Experiment!
Søg arrangement
Støttet af

Gesche Stabenow Nordmann starter med udstilling et nyt eksperiment!

Den 19.1.2018 kl. 15.30 åbner kunstneren en udstilling af sine værker i galleriet Eskjær Aa, Aabenraa, efter Pay What You Want-princippet.

"Det føles spændende, det giver hjertebanken. Men det føles rigtigt", siger Gesche Nordmann, som er nysgerrig på, hvordan salgsprincippet bliver modtaget.

Hvad får man at se? Små og store akrylbilleder på lærred, mange med motiver fra Aabenraa, dansende huse i glade farver. Men også samfundskritiske billeder på forskellige plan. Og, sidst men ikke mindst, akvareller og sjove får-streger.

Udstillingen løber til den 1. april 2018 og er åben fra onsdag til fredag fra kl. 11-17.30 samt lørdage kl. 10-13.30.

Pay what you want: hvad er det og hvordan blev det til? Kunstneren fortæller, at hun længe har været ked af at fastsætte priser for sine billeder. Beregningsskemaet hidtil har været meget omfattende, der indgik arbejdstid, materiale-, lokale- og galleriomkostninger, samt skat og originalitet for at nå frem til en så fair pris som mulig. Men på trods af alle disse hensyn holdt prisen ikke i det virkelige liv. Det blev til en kvadratcentimeterpris, teoretisk, kedelig, statisk. Ligesom billederne skal også prisen være levende, ønskede kunstneren.

"Jeg vil gerne, at billederne finder deres vej til de mennesker, der elsker og værdsætter dem. Og ikke alle har den samme mulighed for at udtrykke disse værdier gennem penge!" Disse tanker førte til ønsket om at kunderne selv skulle bestemme billedets værdi. På internettet fandt hun "pay what you want".

Købsinteressenten bedes selv at tænke over prisen for billederne. Hvad er billedet værd for vedkommende? Han eller hun må beslutte sig, hvor meget der skal investeres og hvilken værdi arbejdet skal tildeles. Derefter kan billedet erhverves til denne pris.

PWYW er et system, som kendes fra caféer, restauranter, hoteller, ja selv musikbandet "Radioheat" bruger det. I kunsten er det nyt. Dette er Gesche Nordmanns ide! Der findes ingen mindstepriser. Kun tillid. Levende prissætning.

"Pay what you want integrerer kunderne i skabelsesprocessen", siger Gesche Nordmann om den ny strategi. Kunstneren har læst undersøgelser og publikationer, og solgte til hendes tilfredshed et første billede over facebook efter pay what you want-princippet. En kunde betalte et passende beløb og var meget glad over handelen.

Gesche Stabenow Nordmann planlægger, at være ofte tilstede i udstillingen. De besøgende kan kigge hende over skulderen ved det kunstneriske arbejde, fremsætte ønsker og ideer eller bare snakke lidt om løst og fast.

"Jeg håber, det bliver en win-win-historie", siger kunstneren afslutningsvis, "både for kunstelskerne og for mig som maler. Skulle eksperimentet med pay what you want blive en succes for mine værker, vil jeg i hvert fald fortsætte med det!"

Gesche Stabenow Nordmann er vokset op i Hollingstedt, Kreis Schleswig-Flensburg. Hun har læst pædagogik og landbrug. Derudover absolverede hun en 3-årig kunstuddannelse som mesterelev hos Hans-Günther Hansen i Varnæs og er siden 2002 selvstændig kunstner. Hun har udstillet i ind- og udlandet, på internationale vindmesser og i egne gallerier. Gesche Stabenow Nordmann bor siden januar 2017 i Åbæk ved Aabenraa sammen med sin datter og sin ægtemand.

 

 

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts