Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » folkBALTICA Festival 2019 "Sturm & Stille"
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

folkBALTICA Festival 2019 "Storm og stille"

fra den 18. til 26. maj / billetsalg starter den 26. november 2018

Fra den 18. til den 26. maj 2019 løber den 15. folkBALTICA-festival af stablen og i år med temaet ”Storm og stilhed”. Til næste år kan festivalen fejre et lille jubilæum, og kunstnerisk leder, Harald Haugaard, har sammensat et helt særligt program til lejligheden. Et af højdepunkterne er helt sikkert festivalens All Star Band, der ene og alene er sat sammen i forbindelse med folkBALTICA. Bandet spiller til jubilæumskoncerten i St. Nikolai Kirche i Flensborg den 25. maj 2019.

Siden 2015 har folkBALTICA haft en ny huskunstner med hvert år. Det er første gang, at det er en svensk musiker, der er huskunstner, og han spiller selvfølgelig på det svenske nationalinstrument ”Nyckelharpa” eller på dansk ”nøgleharpe”. Erik Rydvall er en virtuos mester på sit instrument. Han er vokset op med en levende folkemusiktradition helt oppe i Norrland i byen Umeå. Efter at have studeret på Erik Sahlstrøm Instituttet hos de to mestre Olav Johansson og Johan Hedin og på det kongelige musikkonservatorium bor han nu i Stockholm og spiller i forskellige besætninger, bl.a. sammen med Trio Nordic.

I dette års program kan du finde musikere, der har været med til at præge festivalen og allerede har gæstet festivalen flere gange. Den danske pianist Nikolaj Busk var allerede med i 2005 - dengang med trioen Trio Mio. Og det er allerede fjerde gang, at den svenske vokalkvartet Kraja optræder til folkBALTICA. Endelig har det polske band Vołosi også skabt glæde hos publikum flere gange. Der er dog også masser af nye kunstnere, der vil beære festivalen med deres tilstedeværelse. Bl.a. den talentfulde, tyske sangskriver Sarah Lesch, den estiske trio Soon/Piho/Lepasson og Folk-All in Band.

I løbet af festivalen kan de besøgende opleve 30 koncerter på 26 forskellige spillesteder i Schleswig-Holstein og Sønderjylland. Alene i Flensborg vil der være 12 koncerter på velkendte, men også nye spillesteder for folkBALTICA. Bl.a. Volksbad, St. Nikolai Kirche, Pilkentafel og Museumsberg er med i programmet som spillesteder i 2019. Der vil for første gang også være to koncerter i Kulturforum i Kiel til denne festival - den 23. maj og den 25. maj 2019.

Forsalget starter den 26. november 2018. Der kan købes billetter på www.folkblatica.de og på Reservix’ forsalgssteder. På folkBALTICAs hjemmeside kan du finde en oversigt over de lokale forsalgssteder.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts