Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » folkBALTICA Festival 02. - 10. Mai 2020
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Milla Viljamaa og Harald Haugaard

folkBALTICA Festival 02. - 10. maj 2020

Billetter kan allerede købes nu

Den 16. udgave af folkBALTICA festivalen løber af stablen fra den 2. til den 10. maj 2020. Festivaltitlen „Grenzenlos • Grænseløs” opstod i kølvandet på overvejelserne vedr. „100 året for den fredelige afstemning om grænsedragningen 1920”. Denne historiske begivenhed og det fællesskab, der er kommet ud af det i det nordlige Schleswig-Holstein og det sydlige Danmark, er enestående.

Både ved åbnings- og afslutningskoncerten vil folkBALTICA Ensemblet optræde sammen med et udvalg af kunstnere fra festivalens øvrige program. I anledningen af jubilæet for grænsedragningen har folkBALTICA bedt sangskriverne Felix Meyer (DE) og Christian Juncker (DK) om at skrive en fælles sang på begge sprog, som vil blive uropført til åbningskoncerten.

Fokusset på den musikalske talentudvikling i regionen udbygges. Ved optaktskoncerten den 2. maj vil bigbandet og overbygningskoret fra Theodor-Sturm-Schule Husum optræde sammen med den danske trio „Fiolministeriet” og Keike Faltings fra vadehavsøen Föhr. Som et led i hovedkoncerterne fredag og lørdag aften på Duborg-Skolen i Flensburg vil der være to konceptkoncerter, der tager årets emne op. Til koncerten „Grænseløs” mødes etablerede, men også yngre musikere, fra begge sider af grænsen under ledelse af violinist og komponist Kristine Heebøll (oprindeligt fra Haderslev) for at fortolke regionens sange og numre på ny. Til „nord • syd”-koncerten møder den finske huskunstner Milla Viljamaa, hendes kollegaer fra bandet „Frigg” og den portugisiske Fado-sangerinde hinanden.

Det er første gang, at en pianist er festivalens huskunstner. Finske Milla Viljamaa bevæger sig inden for mange genrer - fra finsk tango til rock, pop, kammermusik og naturligvis folkemusik. Et musikalsk højdepunkt er ensemblet „Milla’s Nordic Lights”, der er særligt sammensat til festivalen.

Ud over Viljamaa selv består ensemblet af tre øvrige kvindelige kunstnere fra Skandinavien: Violinist Ragnhild Furebotten (N), sangerinde Helene Blum (DK) og på nøgleharpe Josefina Paulson (S). De spiller deres debutkoncert i Løgumkloster Kirke.

I løbet af festivalen kan de besøgende opleve 31 koncerter på 28 forskellige spillesteder i Schleswig-Holstein og Sønderjylland. Efter otte år vender folkBALTICAs hovedkoncerter tilbage til Duborg-Skolen, og også Schifffahrtsmuseum byder igen op til dans. Der vil også være to koncerter i Kiel - ud over én i KulturForum har festivalen premiere på hansa48.

Der kan købes billetter på www.folkbaltica.de og på Reservix’ forsalgssteder.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts