Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » folkBALTICA 2018
Søg arrangement
Støttet af

folkBALTICA 2018

Under overskriften „Bjerg og hav. Sharing Heritage“ finder den 14. folkBALTICA festival sted i perioden d. 21. - 29. april 2018. I dette tidsrum kan publikum opleve 31 koncerter på 27 forskellige spillesteder 20 steder byer og steder i Slesvig-Holsten og Sønderjylland.

Med årets festivaltema bidrages der musikalsk til det officielle Europæiske Kulturarvsår 2018 - derfor lyder undertitlen til årets festival „Sharing Heritage“- „at dele arv“.

folkBALTICAs kunstneriske leder Harald Haugaard har sammensat et alsidigt program med den europæiske kulturarv i fokus og inviteret enestående kunstnere til at præsentere deres musikalske traditioner og musik på store og små steder i hele regionen. Til dette års folkBALTICA møder bands fra Alperne og Dolomitterne musikere fra Østersø-landene og beriger hinanden gensidigt. Et formodet højdepunkt bliver hovedkoncerten i Flensborg lørdag d. 28. april med "Sharing Heritage - Love Tree Ensemble", som skaber en helt speciel koncert til lejligheden under ledelse af Harald Haugaard og sangeren Helene Blum.

folkBALTICA er endvidere stolte af at kunne præsentere violinisten og jodleren Julia Lacherstorfer som huskunstneren 2018 - en moderne europæisk kunstner fra hjertet af Europa. Den i Wien bosiddende musiker voksede op med den traditionelle musik fra hendes hjemland, som hun nu vender på hovedet og udfordrer bl.a. sammen sit band Alma eller duoen Ramsch & Rosen. Hun er slet og ret tradition og fornyelse.

Yderligere informationer: www.folkbaltica.de

Læs blogindslag om Love Tree Ensemblet her (på tysk)

Læs interview med Harald Haugaard her (på dansk)

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts