Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » FEUERSPUREN II
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

FEUERSPUREN II

Seks keramikere fra Tyskland og Danmark ved årsskiftet - 18.11.2018 - 13.1.2019

6 fremragende keramikere, som er aktive og kendte ud over deres hjemlands grænser, indbyder til udstilling henover årsskiftet. Foruden fire udstillere fra Mecklenburg/Vorpommern, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Schleswig-Holstein deltager der to kolleger fra Danmark. I år har vi fokus på brænding ved åben flamme, raku, saltbrænding og forskellige brændinger med træ.

Kirsten Holm (DK)

Kirsten Holm udstiller objekter, ofte i form af lågkrukker, som tilsyneladende vokser ud af det danske hav. Hun samler sten, fossiler og muslingeskaller og former sin keramik omkring disse naturens gaver. Det færdige værk bliver til et unika af keramik, sten og muslingeskaller.

Gabi Ehrminger (D)

Arkaisk teknik, purisme i form og materiale. Til sine drejede dobbelt-væggede objekter anvender hun den oprindelige overfladebehandling – glitning. De klare former, glatheden og glansen fra denne rene leroverflade kombinerer hun med ildsporenes vitalitet, som hendes keramik får gennem forskellige brændinger med træ.

Antje Rabe (D)

Hun benytter sig af rakubrændings teknikken. Raku står for tilfredshed, lykke og stilhed. Hun sammensætter forskellige materialer, keramik og metal, som grundlæggende har det tilfælles, at de skabes gennem ild og kunstnerens bevidste formgivning. Hendes værker genspejler livet, dets poesi og helhed i triaden af fødsel, liv og død.

Aage Birck (DK)

„New life to forgotten tools“ - Aage Birck udstiller skulpturer, hvor gammelt værktøj er forbundet med saltglaseret stentøj.

Gundula Sommerer (D)

Karakteristisk for hendes værker er overflader med struktur, fremhævet af metaloxyder, som yderligere understreger de afbalancerede forme.
Der udstilles krukker og objekter, fremstillet i saltbrænding, kapselbrænding og raku.

Martin Goerg (D)

Martin Goergs objekter overrasker med deres dynamik, som opstår gennem deres hældning ud af det koncentriske. Også ”sigtelinjen” ved afslutningen giver hvert af værkerne dets eget karakteristika. Brændingsprocessen i den åbne flamme bliver synlig gennem saltdampenes reaktion og giver værkerne en særlig præsens.

 

Fernisering
Søndag 18.11.2018 kl. 11.00 

Indledning: Dr. Thomas Gädecke
Drejelire - Ueze Oldenburg

Åbningstider: fredag kl. 14-17, lørdag/søndag kl. 11-17 og efter aftale. Fra 24.12.2018-1.1.2019 er der lukket.

TONART
Schloßstraße 16
24939 Flensburg

 

 

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts