Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Festivalsommer 2019
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Festivalsommer 2019

Sommeren er festivalernes årstid og også i vores grænseområde afholdes der mange open air-arrangementer med musik og højt humør. Tre af dem vil vi gerne præsentere:

skandaløs Festival 

Hvert andet år gennemføres den alternative musikfestival skandaløs ved Neukirchen i Nordfriesland. I år, fra den 1.-3. august, er festivalområdet et overflødighedshorn af musik, diskussioner og aktiviteter for de besøgende. Blandt de større kunstnere er Moka Efti Orchestret, kendt fra tv-serien Babylon Berlin samt gruppen FOOTPRINT PROJECT. 

I forbindelse med kulturaftaleprojektet Ung2020 bygger teams med tyske og danske unge forskellige "grænseløse rum". Træinstallationer, der skal formidle den tysk-skandinaviske levemåde. Desuden udstiller unge fra projektets kunstgruppe deres værker, og gæsterne kan selv være kunstnerisk aktive.

www.skandaloes-festival.de


Tønder Festival

Festivalprogrammet for 2019 er på plads, og publikummet kan allerede nu begynde med at planlægge festivaldagene. Alle navne er fordelt på otte festivalscener - fra den store Open Air scene til den intime scene i Visemøllen. Koncertplanen finder man på Tønder Festivals app og på hjemmesiden www.tf.dk.

Niels Hausgaard fylder 75 år i august. Dette fejres med en stor fødselsdagskoncert fredag eftermiddag i telt 1. Glæd jer til en koncert med Signe Svendsen, Allan Olsen, Steffen Brandt, Marie Key, Laura Mo, Christian Alvad, Finbar Furey, Ian McCalman, Kjartan Arngrim og Huxi Bach på scenen.

Også i dette år byder Tønder Festival på en Women’s Circle og en Gentlemen’s Circle. Begge circle-koncerter er med singer-songwriter fra nær og fjern og finder sted henholdsvis lørdag eftermiddag og søndag eftermiddag. 

I de foregående år har festivalen frembragt en lang række af bæredygtige initiativer. Dette vil også være tilfældet i fremtiden. En af de største investeringer er en transformerstation, som erstatter de gamle, dieseldrevne generatorer på campingpladsen. I 2017 sikrede festivalen, at 95 pct. af strømforbruget på festival- og campingpladsen stammede fra vindenergi. Andre, aktuelle initiativer er bl.a. affaldssortering, biologisk nedbrydelig envejsservice og mindre madspild.

NORDEN 

I hele tre uger bliver Königswiesen i Schleswig skueplads for kulturen i Norden. For i weekenderne fra den 29.8. til 15.9.2019 afholdes for anden gang "NORDEN – the nordic arts festival." På programmet er der musikere fra Danmark, Island, Sverige og Norge. Arrangøren Manfred Pakusius glæder sig især til 80'er gruppen "Laid Back" og deres hit Sunshine Reggae. Festivalen lægger stor vægt på bæredygtighed og miljø. Det gælder både på arealet og tematisk i en række workshops. Nyt i år er muligheden for at slå telt op, således at man kan drage fuld nytte af weekendbilletten på 19 Euro.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts