Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » KursKultur: Tilskud » Mikroprojekter » Detail » Parkinson kennt keine Grenzen - Sport ist Medizin
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Parkinson kender ingen grænser - Motion er medicin

Projektaktørerne ønsker at introducere sporten Indisk Kegle Svingning (IKS) til parkinsonramte danskere og tyskere. Forskning har vist, at de, der tager en aktiv rolle i forhold til deres helbred, kan se en forbedring af deres Parkinsons symptomer. Målet er at dokumentere effekten af IKS gennem en koordineret fælles træning for testpersoner fra begge sider af grænsen. Samtidig skal der skabes en platform for vidensdeling, netværk og fælleskab.
Projektet skal gennemføres i to faser:
Trin 1: En gruppe på 10-15 danskere og 10-15 tyskere bliver introduceret til IKS. Over en periode på 7 uger deltager gruppen i en række kurser med en fysioterapeut. Resultaterne bliver dokumenteret og tilgængeliggjort i form af en publikation.
Trin 2: Der inviteres til et netværksmøde med ca. 180 personer fra begge sider af grænsen. Resultaterne bliver præsenteret. Der afholdes en workshop omkring IKS, hvor alle deltagere får mulighed for at prøve keglesvingning.
Der skal også laves en kort film om projektet, som skal bruges både som dokumentation og reklame.

Partnere: Parkinsonforeningen / Sønderjyllands kreds
Deutsche Parkinson Vereinigung e.V. / Abteilung Flensburg

Målgruppe: Parkinsonramte og deres pårørende

Bevilling: 268.200 DKK / November 2017 – Juni 2018

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts