Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig » Projekter » Detail » DDM: deutsch-dänischer Musikschultag
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

DDM: dansk-tysk musikskoledag

Projektpartnere

  • Kreismusikschule Schleswig-Flensburg
  • Kreismusikschule Nordfriesland
  • Musikschule Flensburg
  • Aabenraa Musikskole
  • Sønderborg Musikskole
  • Haderslev Musikskole
  • Tønder Kulturskole

Baggrund

Dansk-tysk musikskoledag blev afholdt for syvende gang i 2019. Der har alle gange været imellem 1.000-1.500 musikskoleelever fra hele Kulturregionen – primært børn og unge – som mødes med musik over grænsen. 

Musikskoledagene har medført et stort kendskab til hinanden og større og mindre samarbejdsprojekter imellem de enkelte partnere over grænsen, er blevet muliggjort af dette kendskab. Helt konkret udmøntet i samspil/samarbejde mellem Bigbands, messingblæsere og unge strygere. Det kulturelt musiske kendskab medfører i et større perspektiv samfundsgavnlige kompetencer, hvor musik og kultur nedbryder den fysiske grænse. Muligheden i grænseområdet bliver, at man kan begynde sin musiske rejse som begynder og vokse til talent i en grænseoverskridende kontekst, hvor vejen måske fører til konservatoriet.

Vi kan med DDM-projektet sætte særligt stor fokus på sproglig udveksling og venskaber over grænsen – på Tysk, Dansk og ”Musisk”.

Målsætning

Det interessefællesskab der udvikles over tid muliggør fælles musikskole-talentsamarbejde. 
Et eksempel kunne være et grænseoverskridende musikskolesymfoniorkester og en fortsat udvikling og styrkelse af samarbejdet med FolkBaltica Ensemble. 

Den grænseoverskridende Musikskoledag kan virke som løftestang for anden kunst og kultur end musik. Ligestilling imellem kunstarter og genrer, den åbne samtale og så stor mangfoldighed som muligt i det kunstneriske udtryk, må ligge alle i grænseområdet på sinde.  

I Dansk-tysk musikskoledag vil en synliggørelse af andre lokale kulturtilbud på dagen være helt oplagt jf. Dansk-tysk musikskoledag i Sønderborg der havde deltagelse af Den Sønderjyske Balletskole, eller Tønder hvor der bl.a. deltog forskellige kunsthåndværkere. Ligeledes har der ved samtlige musikskoledage været samarbejde med museer, kirker osv. ved afviklingen af dagen.
Et samarbejde med lokalt fokus kan være med til at vise andre sider af værtskommunens kulturliv, samt udbygge musikskolernes netværk. Men det er naturligvis vigtigt at pointere, at dagen er og bliver en musikskolefestdag. 

Vi vil i forbindelse med Dansk-tysk musikskoledag tilbyde Up-coming talenterne en scene, hvor de får mulighed for at ”komme ud over rampen” i en grænseløs sammenhæng med masser af publikum. 
For at muliggøre at bringe DDM konceptet ud i alle kroge og hjørner af Kulturregionen, vil vi gerne tænke i et årligt indslag – en slags mini dansk-tysk musikskoledag. 

Eksempel: koncert på diget, Knivsbjerg Rock, Grenzenlose Musik am Schloss osv.

Gennemførslen

2017: Tønder (10.06.)
2018: Nordfriesland (09.06)
2019: Haderslev
2020: Schleswig-Flensburg

Bevilget beløb:

250.000 DKK / 33.557 Euro pr. år

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts