Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig » 2013-2016 » Projekter » Detail » 2016.2.2.1 Reformation in Sønderjylland-Schleswig
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

2016.2.2.1 Reformationen i Sønderjylland-Schleswig

Partnere

  • Kultur og Fritid, Haderslev Kommune
  • Kulturstiftung Schleswig-Flensburg
  • Kulturstiftung Nordfriesland

Resumé

I 2017 er det 500 år siden at munken Martin Luther slog sine berømte 95 teser op på kirkedøren på Slotskirken i Wittenberg, og dermed startede Reformationen.

Haderslev spiller en særlig rolle i den danske og hertugdømmet Slesvigs Reformationshistorie, da hertug Christian, senere Chr. III, reformerede Haderslev og Tørning len – 10 år før resten af Danmark.

Husum og Schleswig spiller en særlig rolle i hertugdømmet Slesvigs Reformationshistorie. Husum, da reformatoren Herman Tast spillede en væsentlig rolle for udbredelsen af Reformationen i hertugdømmet. Schleswig fordi hertug Christians Frederik d. II boede på Gottorp og at biskoppen Ahlefeldt var katolsk

Dette projekt sætter fokus på denne unikke del af hertugdømmet Slesvigs historie, som trækker direkte linje til de verdensomvæltende begivenheder i Wittenberg. Fælles for alle tre byer og kommuner er at Reformationen har sat konkrete spor, som stadig findes i dag. 

Bevilget beløb

350.000 DKK / 46.980 Euro

Hjemmeside

reformationen.nu

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts