Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig » 2013-2016 » Projekter » Detail » 2016.1.2.1 Grenzen - können Ihre bewegt werden
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

2016.1.2.1 Grænser - kan dine flyttes

Partnere

  • Biblioteket Sønderborg
  • Creakult e.V.

Resumé

Projektet vil fremme forståelsen og dialogen mellem flygtninge, indvandrere, etnisk danske og tyske borgere i regionen. 

Gennem projektet skal beboere i asylhjem eller elever i optageklasser fra begge sider af grænsen få mulighed for at fortælle deres livshistorier. Hvad har det betydet for dem at komme til et fremmed land som flygtninge? Samtidig skal elever fra Nordals skole og Goethe Schule (eller ungdomsgruppen fra Jugendkirche Flensburg) give udtryk for deres holdninger og tanker.

Kulminationen på projektet vil være en kombineret udstilling og forestilling, en slags levende udstilling med sang, skuespil, dans og collage, den 20. maj på biblioteket i Sønderborg. Her vil både professionelle kunstnere optræde, men også elevernes produkter vil indgå i udstillingen. Der planlægges også en videoinstallation i det offentlige rum i Flensburg.

I forberedelsesfasen vil Sønderborg balletskole, 20 elever, beskæftige sig med projektet. Der vil være samtaler med flygtninge; Unge fra Als Performance Company vil også deltage i projektet og have et samarbejde med elever fra optageklasser.

Bewilligter Betrag

194.000 DKK / 26.040 Euro

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts