Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig » 2013-2016 » Projekter » Detail » 2014.2.2.5: Orgelfestival Sønderjylland-Schleswig
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

2014.2.2.5: Orgelfestival Sønderjylland-Schleswig

Partnere:

  • Kirchengemeinde St. Nikolai zu Flensburg
  • Løgumkloster Kirkemusikskole

Resumé:

Festivalen præsenterer regionens 500-årige orgelhistorie, og præsenterer dette for befolkningen og den væsentlige og stadig voksende faktor som turismen er.

Ved at gå samlet ud med orgelkoncerttilbud fra samtlige kirker i regionen der ønsker det, er publikumsudviklingen vendt ganske betragteligt ift. at det er en niche inden for den klassiske musik, og det har været medvirkende til at publikumsbevægelig hen over grænsen er blevet større.

Usædvanlige instrumentkombinationer, orgelets møde med bl.a. litteratur og ballet har været spændende udfordringer der fortsat udvikles på.

En absolut nyudvikling er at selve ”Orgelgfestivalen” fremover vil foregå i september, med skærpelse af den kunstneriske profil og koncerter i de større byer overalt i regionen. Dog vil markedsføringen af øvrige orgelkoncerter igennem sommeren stadig blive markedsført som ”Orgelland Sdj-Sl”. Dette nye koncept vil bevirke en yderligere styrkelse af udviklingen af det fælles kulturrum, samtidig med en styrkelse af international bevågenhed for regionen.

Bevilget beløb:

2015: 100.000 DKK
2016: 100.000 DKK

(200.000 DKK i alt) 

Hjemmeside:

www.orgelfestival-sja-sl.com

 

 

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts