Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig » 2013-2016 » Projekter » Detail » 2013.0.1.1: UPF2.0 & Kinderkunstfestival 2013
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

2013.0.1.1: Udkant på forkant 2.0 & Børnekunstfestival 2013

Projektet blev bevilget inden ansøgningsproceduren var fastlagt.

Projektets tovholder: UC Syddanmark

Resumé

Den traditionsrige dansk-tyske børnekunstfestival, der nu har eksisteret i 7 år, er blevet en stor succes, Den tænkes nu udvidet fra 2013 til at blive et større samarbejde på tværs af grænsen – og med et nyt formål for øje i og med, at museernes egen samling vil blive mere inddraget i et tættere samarbejde mellem kunstnere og museer. Det er hensigten, at danske og tyske skoler skal mødes på museer og sammen med de to kunstnere og museumsformidleren tolke museets samling. 

Gennem børnekunstfestivalen skabes det et netværk mellem de deltagende danske og tyske lærere og deres elever. Og herigennem er der skabt en grobund for at bruge børnekunstfestivalen (step 1) som afsæt for i næste step (2) at skabe undervisningsforløb mellem danske og tyske lærere i samarbejde med danske og tyske kunstnere. I denne fase arbejdes der også mere målrettet med at finde danske og tyske kunsttalenter, som viser en særlig interesse for billedkunst.  Forløbene prøves af på begge sider af grænsen og dansk og tyske kunsttalenter findes herigennem.  

På step 3 tilbydes de fundne danske og tyske kunsttalenter mentorforløb med udvalgte danske og tyske kunstnere.

Bevilget beløb:

Projektet støttes med 223.500 DKK (30.000 EUR).

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts