Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig
Søg arrangement

Timeld dig nyhedsbrevet og få aktuelle informationer ind i den e-postkasse.

Støttet af

Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig

Vores grænseregion har fået en Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig. Kulturaftalen løber 4 år fra 1. januar 2017 - 31. december 2020. Kulturaftalen blev underskrevet ved det første dansk-tyske kulturpolitiske topmøde d. 3. februar 2017, hvor 110 gæster deltog. Heriblandt flere prominente gæster som Kulturminister Mette Bock og Minister for Justits, Kultur og Europa Anke Spoorendonk. Kulturaftalen skal samle kulturkræfterne på tværs af den dansk-tyske grænse, på tværs af kommunerne Haderslev, Sønderborg, Aabenraa, Tønder, Kreis Nordfriesland og Kreis Schleswig-Flensburg, Stadt Flensburg, Region Syddanmark, Kulturministeriet i Danmark og Ministerium for Justits, Kultur og Europa. Ambitionen er, at aftalen skal styrke det fælles kulturrum og den fælles identitet på tværs af den dansk-tyske grænse.

Kulturregionens kulturpolitiske vision

Kulturregion Sønderjylland-Schleswigs kulturaftale er en samarbejdsplatform, der ud over det nære regionale perspektiv også har en europæisk dimension. Aftalen bygger på tolerance, gensidig forståelse og det åbne samfund. Kulturaftalen bidrager til et frit kulturrum og vil involvere et bredt udsnit af borgerne i det dansk-tyske grænseland.

Der skal udvikles en basis for talentudvikling, der favner både bredden og eliten. Kulturaftalen vil fremme dialogen mellem forskellige kulturer og skabe et rum for kulturmøder, for kommunikation og kunstnerisk udveksling.

Med afsæt i historien, i særdeleshed folkeafstemninger og grænsedragninger i tiden omkring 1920, ønskes en dialog med andre grænseregioner for at drage nytte af de fælles erfaringer.  

Indsatsområder

  • Talentudvikling
  • Kultur grænseløs 

Aftaleteksten med underskrifter.

 

Klik på logoet til højre for at komme videre til de pågældende partneres egne hjemmesider.  

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts