Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » Eine Glocke für die Kirche in Ribe
Søg arrangement
Støttet af

(c) Wikinger Museum Haithabu 2017

En klokke for kirken i Ribe

En ny støbning forlader den 17. juni og rejser over land og til søs

Dette forår støbte vikingemuseets frie medarbejder i Hedeby (Haithabu) Sven Hopp den klokke, som arkæologer i 1978 har fundet i Hedeby havn. Klokken er beregnet til en rekonstruktion af en stavkirke fra vikingetiden, som for tiden opføres i Ribe VikingeCenter. Den 17. juni transporteres klokken over landevejen til Hollingstedt, hvor den læsses på vikingeskibet Erik Styrimathr. Skibet sejler på Treenefloden ned til Friedrichstadt. Fra Tetenbüll sejles klokken videre nordpå på Vadehavet.

For 1000 år siden sejlede man med varer næsten samme rute. Helt korrekt skulle skibet have sejlet fra Friedrichstadt ud ad Ejderen og udenom halvøen Eiderstedt. Men for at være sikker på, at klokken når frem den 1. juli, hvor der holdes et maritimt sommermarked i Ribe, har man bevidst udeladt delstykket på Ejderen. 

I vikingetiden har missionaren Ansgar kort efter bygningen af kirken i Hedeby også ladet opføre en kirke i Ribe. I VikingeCenter er man i gang med at rekonstruere sådan en kirke på grundlag af arkæologiske fund fra Tostedt ved Hamburg.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts