Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » news-detail » DEFINE Festival ausgezeichnet
Søg arrangement
Støttet af

DEFINE festival med fin udmærkelse

DEFINE festival er vokset til en stadig større og mere betydningsfuld festival i Kulturregion Sønderjylland-Schleswig og er netop blevet udnævnt til REMARKABLE FESTIVAL af et europæisk ekspertpanel repræsenterende 39 lande.

Siden den spæde start i 2009 har festivalen udviklet sig, blandt andet ved støtte af KulturDialog, Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig og KursKultur. Festivalernes publikum er vokset fra de 34 tapre tilskuere der mødte op på Alsion i november 2009 (heraf var de 10 fra Århus og København) til de små 1.000, der går igennem dørene nu. Koncertstederne er blevet flere, har bredt sig over hele Sønderborg og er kravlet over grænsen til Flensburg.

DEFINE festival er blevet inviteret med i flere sammenhænge på nationalt plan. Herunder er festivalen repræsenteret i Sekretariatet for NY Kompositionsmusik, kommet med i den store danske undersøgelse af Elektronisk musik i Danmark, forestået af Roskilde Festival Fond og STRØM festival, og blevet inviteret til samarbejde med STRØM festival, som har fået en 4-årig statsbevilling til at støtte og samarbejde med de elektroniske festivaler overalt i Danmark.

Med udnævnelsen til REMARKABLE FESTIVAL får DEFINE festival en ”EFFE label”, som er indstiftet af Europaparlamentet og Europakommissionen, og er et strategisk element i bestræbelsen på at synliggøre Europas kulturelle mangfoldighed. EFFE label skal styrke turismen og det lokale publikums påskønnelse af, at ”deres” festival har høj kvalitet, stor værdi for byen og regionen, og anerkendes nationalt, på europæisk og internationalt plan. DEFINE festival kommer dermed i en europæisk festivalkalender www.effe.eu, som er tilgængelig for et internationalt publikum og kommer dermed til at bidrage til at synliggøre vores område. Samtidig kommer DEFINE festival i selskab med festivaler, som f.eks. Ars Electronica i Linz, Århus Jazzfestival og April-festivalen.

Festivalerne danner netværk og der arrangeres netværksmøder, hvor gensidig vidensdeling og sparring er en vigtig del af mødeindholdet.

Arrangørerne er glade for hvordan DEFINE festival har udviklet sig i de år, festivalen har eksisteret. Og der er fortsat et kæmpe idémateriale, så arrangørerne står blot ved foden af det bjerg af muligheder, som den elektroniske genre indeholder. I både Danmark og ikke mindst i de europæiske lande udvikler genren sig med eksponentiel hastighed.

DEFINE 2017: http://definefestival.com/

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts