Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » KursKultur: Tilskud » Kulturakademi
Søg arrangement
Støttet af

Kulturakademi

Museer og skoler udforsker sammen Region Sønderjylland-Schleswigs kulturarv. 18 museer og 72 skoleklasser deltager i arbejdspakken kulturakademi som er støttet af KursKultur. Et dansk og et tysk museum udarbejder et fælles læringsforløb. Lærere og deres skoleklasser afprøver forløbet og videreudvikler det sammen med museumspædagoger. De kvalificerede undervisningsforløb med materialer kan således bruges af både danske og tyske elever.

I arbejdspakkens fokus står samarbejdet mellem skoler og museer i det dansk-tyske grænseland. Et forskningsprojekt ved UC Syddanmark og Europa-Universität Flensburg skal undersøge, hvordan møder mellem danske og tyske elever bedst skal tilrettelægges.

Arbejdspakken har endvidere til formål, at lærere, pædagoger og studerende gennem kurser under Kulturakademi vil få indsigt i specifikke emner, hvor læringseffekten opnår en ekstra dimension, når emnet behandles i et grænseoverskridende perspektiv.

Igennem samarbejdet produceres undervisningsmaterialer, som skoleklasser kan bruge til forberedelse af museumsbesøg i hjem- eller i nabolandet. Undervisningsmaterialerne kan enten downloades eller fås i en printet version.

Derudover vil der blive oprettet en hjemmeside ”Kulturakademi”, der vil være en grænseoverskridende læringsportal for skoler og dagtilbud. På hjemmesiden vil museernes pædagogiske tilbud blive præsenteret, og der vil være forslag til materialer og aktiviteter, som skal motivere til at lære nabosproget. 

Hjemmeside: Kulturakademi

Nærmere informationer fås ved henvendelse til Birgitte Boelt, bboe(at)ucsyd.dk Katrine Fleckner Gravholt kfgr(at)ucsyd.dk eller Vincent Büsch cvrb(at)region.dk

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts