Kulturportal for Sønderjylland-Schleswig » Kulturregion » Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig » 2013-2016 » H.C. Andersen
Søg arrangement
Støttet af

H.C. Andersen i hertugdømmet Slesvig

H.C. Andersen har som ingen anden dansk forfatter og med så stor lidenskab og vedholdenhed rejst gennem hertugdømmerne Slesvig og Holsten: fra slottet i Breitenburg ved Itzehoe til Augustenborg Slot, fra garnisonen i Rendsburg til de første jernbanespor i Neumünster. Særligt besøget på Christian VIIIs sommerresidens på Föhr i 1844 har været en inspiration for projektet "H.C. Andersen i hertugdømmet Slesvig".

I digterens levetid samlede det gode borgerskab sig til kulturelle saloner, hvor der blev læst op, spillet musik og danset. Ofte var det borgerfamiliernes døtre, som optrådte. Men når der var besøg af en rigtig kunstner, fik aftenen en helt særlig stemning. 

H.C Andersens rejse gennem Slesvig blev genfortalt gennem tre kultursaloner. Læs projektprogrammet for at få et overblik over alle aktiviteter.

Se en lille videofilm om projektet nedenunder: 
Hvis videoen ikke kan indlæses, så klik her

 

FAKTA

"H.C. Andersen i hertugdømmet Slesvig" er et projekt mellem Kulturregion Sønderjylland-Schleswig og UCSyddanmark. Region Syddanmark støtter projektet med 550.000 DKK som del af H.C. Andersens aktiviteter.

Kontakt

Kontaktformular

Links
captcha
Rechts